Tekiskö mieli vähän ylianalysoida ja olla vakavasti otettava ja aikuinen ja tärkeä?

Kadehdin pitkän aikaa ihmisiä, ketkä eivät analysoi elämänsä jokaista tapahtumaa. Tiedättehän sellaisia ihmisiä, ketkä voivat ihan hyvin mokata pahasti ja vain nauraa sille. Tai sellaisia ihmisiä, keitä ei pelota tehdä suuria päätöksiä pikaisesti. Sellaisia ihmisiä, ketkä eivät mieti joka hemmetin käänteessä miten tämä heidän käytös nyt vaikuttaa mihinkin ja kehenkin.

Yhtenä talvi-iltana kävellessäni rentoutustunnilta kotiin tajusin olevani sellainen ihminen nykyään itsekin. Katuvalojen keltaisissa valokeiloissa kiirehtivät ihmiset olivat minulle vain toisia ihmisiä, eivät parempia, eivät kauniimpia eivätkä fiksumpia kuten yleensä olin ajatellut, ja tunsin valtavaa yhteydentunnetta kaikkeen ympärilläni.

Pikkuhiljaa kun olin opettanut kehoni rentoutumaan, myös mieleni oli mennyt mukaan. Vähitellen jännitykset sulivat pois ja jättivät minut hyväksymään itseni ja maailman sellaisena kuin ne ovat ja olin ihan tyytyväinen.

Sen jälkeen kehtasin jutella ihmisille kun teki mieli, kehtasin kertoa keskustelukumppanille etten tajua ollenkaan mitä hän tarkoittaa vaikka uskottavuuteni kannalta olisi ollut tärkeää ymmärtää ja omata napsakka mielipidekin päälle.

Ja sen jälkeen lopetin päiväkirjan kirjoittamisen. Se on saatanasta. Sen avulla minä ylianalysoin kaiken ja loin arvoa ja merkitystä sellaisillekin asioille mille sitä ei olisi pitänyt missään nimessä antaa. Voi miten minä ajattelin, että kyllä tämä tunteista kirjoittaminen nyt puhdistaa sieluani. Paskanmarjat, ylenpalttinen kirjoittelu ei puhdistanut mitään muuta kuin musteet kynistä ja elämän ilon sielusta.

Kyllä minä vieläkin yllätän itseni yliajattelemasta, mutta nykyään tunnistan sen ja osaan yleensä jättää omaan arvoonsa. Paitsi joskus, kun olen varma, että lapseni on häiriintynyt koska olen huono äiti. Onneks sitten voi aina leikkiä hetken aikaa, rauhoittaa mieli hetkeen ja todeta, että oon ihan tavallinen hyvä mutsi.

Ajatus! Rentoutumisen ja meditaation kautta niin keho kuin mieli löytävät uudenlaista rentoutta, joissa asioiden turhat merkitykset vähentyvät tai katoavat. Ja koska rentoutuminenkaan ei saa olla liian vakavaa, Halloween on hyvä hetki aloittaa oma rentoutumisura MYHAPPYMINDin Relax to Death-mielikuvarentoutuksessa. Varaa paikka ajanvarauskalenterin kautta http://www.myhappymind.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s