Nyt oikeesti ihmiset rakkautta!

Tuli vihainen ja surullinen olo, kun avasin päivän uutiset ja siellä kerrottiin ensimmäisenä epätoivoisen perheenäidin ja viattomien lasten kuolemasta. Maailman uutisia seuraavana ihmisenä toki tiedän, ettei tämä nyt varsinaisesti tämän päivän pahin uutinen ole, mutta kuka niitä arvojärjestykseen pistäisi.

Minä, etkä sinä, voi muuttaa koko maailmaa, mutta oman maailmamme voimme muuttaa. Nyt rakkautta ihmiset ihan oikeesti!

Seuraavan kerran kun meet kaupan kassalle, hymyile. Seuraavan kerran kun avaat Facebookin ja meinaat kertoa puolisolle, kuinka typerä maailma on, kaiva väkisin esiin hyvä uutinen. Kerro lapsille, puolisolle, vanhemmille, ystäville, kavereille, kuinka kivoja ne ovat ja kuinka se yllättävä viesti vanhalta kaverilta sai hyvän mielen. Soita yksin palvelukodissa istuvalle mummille vaikkei se enää edes muista kuka olet. Juttele jumpassa sen aina yksin takarivissä seisovan tyypin kanssa ja huuda bussista lähtiessä kuskille kiitos vaikka koko bussi katsoisi. Istu alas lastenhuoneen lattialle ja leiki lasten kanssa. Anna aikaa. Huomaa ihmiset. Ja seuraavan kerran kun peilin edessä kerrot itsellesi rypyistä, läskeistä,rumuudesta, laiskuudesta ja typeryydestä, hymyile ja käske sisäisen äänen pitää turpansa kiinni, koska sä olet hyvä tyyppi.

Ja kyllä minä tiedän, kuinka samperin vaikeaa on välillä olla ystävällinen kun kiukuttaa. Havahduin itsekin tänä aamuna kun paasasin uhmaikäiselle, kuinka hänen pitäisi käyttäytyä niinkuin haluaa toisten käyttäytyvän. Suljin suuni ja totesin, että tässä sitä peilataan toisiamme, minä ja 3 vuotias.

Jos nyt tekee mieli murahtaa sananen realismista, odotahan hetki. Ihmisen perusluonteeseen kuuluu itsekäs epäitsekkyys. On kaikkien edun mukaista auttaa toisia, koska se edistää yhteistä hyvää ja mahdollisuutta, että toisetkin auttavat sinua. Ja oikeesti, ei voi olla typerää tai lapsellista haluta parempaa maailmaa. Muuten kehityksemme olisi katkennut jo kivikaudelle.

Ajatus! Ilmianna MYHAPPYMINDille joku, kuka todellakin tarvitsee rentoutusta ja Häpis lahjottaa lahjakortin tarvitsijalle. Pistä meiliä perusteluineen info@myhappymind.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s