Kiukuttasko rikki mennyt perintökalleus?

Et varmaan koe olevasi erityisen materialistinen? Kannatat ekologisia arvoja ja laatua? Aarteesi on jo edesmenneen sukulaisesi vanha kompassi ja kierrätyskeskuksesta halvalla löydetty 50-luvun nojatuoli.

Mutta kamoon, mitä eroa tavaran arvostuksen suhteen on krääsällä ja ekokulutuksella? Krääsässä arvostetaan määrää ja näköä, ekoilussa arvostetaan laatua ja kestävyyttä, mutta kummassakin arvostetaan tavaraa.

Ja uskokaa, minä jos kuka olen arvostanut tavaraa, vaikka en ikinä edes tajunnut sitä. Kerätessäni vaatteita kaksi vaatehuoneellista, ikkunan pielet täyteen arvolasia, peilikaapin täyteen luonnonkosmetiikkaa ja miettiessäni, mikä Arabian astiasto ilmentäisi persoonallisuuttani eniten (no Paratiisi tietty…) väitin kirkkain silmin, että en todellakaan ole materialisti.

Mutta asioiden arvostus tuo aina elämään jännitettä. Lasten kanssa vietetty laatuaika kääntyy tappeluksi kun ne yrittävät rikkoa kallista puusepän tekemää keinuhevosta. Uusi suhde mietityttää kun se ei hyväksy papan kaappikelloa yhteiseen kotiin. Tekee pahaa kun kaveri antaa joululahjaksi Ikean massatuotettuja kahvikuppeja. Ahdistaa kun halpaketju myy designkopiota vain 14,99€. Hirveä määrä negatiivisia tunteita tavaran takia.

Joulun lahja-ajan kynnyksellä ja uuden vuoden uusien valintojen alla voi olla ihan jees miettiä omaa suhtautumista tavaroihin. Minulle kävi lopulta niin, että elämänarvoihin ei enää mahdu tavarat, ei edes ne designstudiolla käsityönä tehdyt superluomuekohimmelikassisukat eikä mummun perintöastiatkaan. Mummu oli cool, mutta pistän omille pojille eteenpäin sukumme naisten taidon tehdä lauluja mistä vain milloin vain ja astioille käy arkikäytössä miten käy.

Ajatus! Meditaation ja rentoutuksen kautta omat sisäiset arvot käyvät yhä selvemmiksi ja arkipäiväisiinkin asioihin voi tulla muutoksia. Kun turhat arvostukset sulavat mielestämme, myös turhat jännitteet häviävät elämästämme ja meillä on yhä enemmän tilaa nähdä meille oikeasti tärkeät ja merkitykselliset asiat ja kokemukset. 

Rentoutusstudio MYHAPPYMINDissa rentoutustunteja myös joulun aikaan ja verkkokaupasta 24/7 rentoutusäänitteet omaan käyttöön. Tsekkaa lisää http://www.myhappymind.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s